Zbornik radova posvećen pentalogiji Dejana Stojanovića Svet u nigdini


ISBN:
978-86-81537-84-8
pismo:
ćirilica
strana:
210
format:
21 cm
godina izdanja: 2017.
teaser-text:

„Svet u nigdini je utopijska apsolutna knjiga Dejana Stojanovića, dakle malarmeovski apsolut, u neku ruku. Apsolutna priča, ili apsolutna knjiga, po Borhesu jeste knjiga pustinje. Peščana, zrnasto nedogledna i čestično neprebrojna

povez:
broš

„Svet u nigdini je utopijska apsolutna knjiga Dejana Stojanovića, dakle malarmeovski apsolut, u neku ruku. Apsolutna priča, ili apsolutna knjiga, po Borhesu jeste knjiga pustinje. Peščana, zrnasto nedogledna i čestično neprebrojna... U isti mah jedna vizija i himera. Zar upravo to nije razlog da žudimo za apsolutnom knjigom? Svet u nigdini Dejana Stojanovića jeste, na njegov način, taj ovaploćeni san."

Srba Ignjatović

„Uvek sam se pitao, i povodom svog pesničkog stvaralaštva, šta je to totalna pesma... Može li se petoknjižje Dejana Stojanovića nazvati totalnom pesmom, onom o kojoj svaki ozbiljan pesnik sanja, još od Homera? Osetio sam neke takve impulse prilikom čitanja Sveta u nigdini. Ovo je jedna apsolutna pesma, jednog apsolutnog misaonog sistema koji radi uzduž i popreko svih naših civilizacijskih nasleđa."

Duško Novaković

List Price: 550.00 din.
Price: 440.00 din.