Turska osmatračnica


ISBN:
978-86-531-0016-2
pismo:
Latinica
strana:
228
format:
155 x 220 mm
teaser-text:

Studija o jugoslovensko-turskim odnosima izložena na stranicama ove knjige pokušaj je dopune, sa nekoliko segmenata, složene istorije Balkana tokom Drugog svetskog rata

povez:
Broš

Studija o jugoslovensko-turskim odnosima izložena na stranicama ove knjige pokušaj je dopune, sa nekoliko segmenata, složene istorije Balkana tokom Drugog svetskog rata.Bavljenje ovim prostorom u ratnim godinama 1939 – 1945, dobilo je, pre svega, svoje mesto u istoriografijama zemalja koje ovom prostoru pripadaju.Takođe, zanimanje za istoriju Balkana, sa tendencijom njegovog porasta poslednjih godina, pokazuju i istoričari koji pripadaju drugima, “nebalkanskim”istoriografijama.

Dr Milan Ristović (Priština, 1953), redovni je profesor Opštе savremenе istorijе na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu.
Osnovna područja njegovog naučnog interesovanja su istorija Jugoistočne Evrope, Jugoslavije i Srbije u 20. veku, problemi društvene istorije i istorije ideja. Glavni je i odgovorni urednik Godišnjaka za društvenu istoriju i predsednik Udruženja za društvenu istoriju.
Objavio je veći broj monografija (od kojih su četiri prevedene na engleski, grčki i bugarski jezik) i oko 130 kraćih studija i članaka u domaćim i stranim časopisima i zbornicima radova.

List Price: 935.00 din.
Price: 748.00 din.