Hvatači snova


ISBN:
978-86-531-0140-4
pismo:
latinica
strana:
194
format:
21 cm
teaser-text:

Hvatači snova su priče o emigrantima. Njihovo poreklo i sudbine vezane su za više zemalja i vremensko razdoblje od skoro jednog veka.

povez:
broš

O knjizi

Hvatači snova su priče o emigrantima. Njihovo poreklo i sudbine vezane su za više zemalja i vremensko razdoblje od skoro jednog veka.

Oni se sele i putuju sledeći svoje snove, želje i ambicije.

Povezuje ih univerzalnost prostora i težnja ka boljem. Tragaju, ali i beže. Mogu se sresti u vozovima, na aerodromima, na graničnim prelazima. Vuku kofere u oba pravca, opraštaju se i dočekuju. Sa strepnjom preispituju svoje izbore suočeni s večitom dilemom. U novi svet sa sobom nose nostalgiju da ih čuva od opasnih putokaza. Ponegde im se putevi ukrštaju.

Na simboličan način ili stvarno, junaci ove knjige gravitiraju oko najduže ulice na svetu koja počinje baš na mestu gde je ukotvljen legendarni brod.

Ideja da čovek stalno traga za boljim mestom je večna. Seobe uvek traju. Nikad ne prestaju. Ova knjiga je mali uvid u iskustva modernih nomada koji su se otisnuli u tu potragu, često na to prinuđeni okolnostima na koje ne mogu uticati. Tako su junaci ovih priča savremenici istorijskih događaja počevši od balkanskih ratova s početka prošlog veka, pa do balkanskih ratova na kraju prošlog veka, preko prvog svetskog rata, ruske revolucije, drugog svetskog rata ali i modernog vremena.

O autoru

Natalija Mihailović živi i piše u Beogradu.Rođena je na sredini između Istoka i Zapada,onih istorijskih godina kada je njena zemlja rođenja Istoku rekla NE.
U mladosti je pisala za omladinske, studentskei druge listove.
Prvu knjigu objavljuje na pragu zlatnog doba,pošto je putujući po svetu obavila sve domaće zadatkei prikupila bogatu bazu podataka sa svojim i tuđim
životnim iskustvom. Boravila je po belosvetskim meridijanima, gde se sretala s različitim ljudskim pričama i sudbinama. Vremenom je namotala
ogromno klupko kilometara koje sada odmotava da bi štrikala i heklala svoje priče, ukrašavajući ih maštom. Tako je uobličila prvu knjigu priča,
Hvatači snova.
Ostalo je, međutim, još toga neispričanog o čemu će se čitati u knjigama koje slede.

List Price: 680.00 din.
Price: 544.00 din.