Hristos voskrese


ISBN:
978-86-531-0471-9
pismo:
ćirilica
strana:
456
format:
13X20 cm
godina izdanja: 2019.
teaser-text:

Jednog sunčanog septembarskog dana, na palubi broda što plovi od Soluna do Krita, upoznaju se Milutin i Bogdan, ali se njihovo kratkotrajno poznanstvo završava svadjom.

povez:
broš

Jednog sunčanog septembarskog dana, na palubi broda što plovi od Soluna do Krita, upoznaju se Milutin i Bogdan, ali se njihovo kratkotrajno poznanstvo završava svadjom. Mesec dana kasnije, spletom okolnosti, ponovo se sreću u selu Avdu na Kritu. Ovoga puta, medjutim, ostaju upućeni jedan na drugoga, živeći i radeći zajedno tokom čitave nastupajuće zime. Kroz razne životne situacije, susrećući ljude različitih narodnosti i baveći se najraznovrsnijim poslovima - od cepanja drva, preko branja maslina, do rada u fabrici za preradu ulja - produbljuju i učvršćuju svoje prijateljstvo. Uporedo se odvija Milutinova ljubavna priča sa Anom Guvijanakis, majkom male Irini.
Roman "Hristos voskrese" će čitaoca nasmejati, ali mu i naterati suze na oči, naročito u neočekivanoj završnici. Nije na odmet reći da je to i svojevrstan omaž poznatom grčkom piscu Nikosu Kazancakisu, čija se životna priča provlači kao crvena nit od samog početka, pa do kraja ovog teksta.

List Price: 1,090.00 din.
Price: 872.00 din.