Horizont Hispanija

Oblast: Književnost

ISBN:
978-86-531-0330-9
pismo:
ćirilica
strana:
330
format:
20 cm
godina izdanja: 2017.
teaser-text:

Dr Krinka Vidaković-Petrov je pionir u ovim istraživanjima, koja su u Jugoslaviji bila u povoju 70-ih godina prošlog veka – kada su objavljeni neki od radova sakupljeni u knjizi Horizont Hispanija

povez:
broš

Dr Krinka Vidaković-Petrov je pionir u ovim istraživanjima, koja su u Jugoslaviji bila u povoju 70-ih godina prošlog veka – kada su objavljeni neki od radova sakupljeni u knjizi Horizont Hispanija. Temeljito i sa razumevanjem dočarane su prve decenije XX veka u španskoj kulturi i umetnosti i predstavljene poetike nekolicine autora, kao i avangardnih pokreta... Naročito bih podvukla značaj komparativnih istraživanja Krinke Vidaković-Petrov. To su dragoceni prilozi... Nekoliko radova govore o raznim vidovima hispanoameričke književnosti, kojima autorka takođe suvereno vlada. Horizont Hispanija je originalan doprinos koji se temelji na izuzetnom poznavanju spomenutih aspekata hispanske književnosti.

Prof. dr Jasna Stojanović

Sve tekstove koji ulaze u sastav knjige Horizont Hispanija, bez obzira na vrstu, obim i vreme nastanka, pojedinačno odlikuje osobeni kritički senzibilitet, kao i visoka književnoteorijska i književnoistorijska vrednost, koji su već potvrđeni njihovim prethodnim objavljivanjem u periodičnim publikacijama, dok objedinjeni, ovom prilikom, u tematski (španski, potom hispanoamerički pisci) i hronološki (od srednjeg veka do savremenog doba) skladnu i homogenu celinu čine pravu riznicu saznanja koja će uveliko doprineti unapređenju kako hispanskih tako i sefardskih studija u našoj sredini.

Dr Vesna Dickov

List Price: 1,100.00 din.
Price: 880.00 din.