Etnologija

Zvuci nostalgije : istorija starogradske muzike u Srbiji

Knjiga Zvuci nostalgije: istorija starogradske muzike u Srbiji jeste prva etnomuzikološka monografija posvećena nastajanju i postojanju starogradske muzike u Srbiji... (detaljnije)
cena:
968.00 din.

Na raskršću puteva

Pred čitaocem je knjiga odabranih intervjua značajnog srpskog estetičara, filozofa kulture, kulturologa i kulturnog antropologa Sretena Petrovića, datih novinarima i ljudima od struke, raznih povodima, u perijodu 1976-2007.... (detaljnije)
cena:
432.00 din.

Božić u Boki Kotorskoj

Studija Božić u Boki Kotorskoj predstavlja osvežavajuću novinu u srpskoj etnologiji i antropologiji jer se na moderan način bavi značajnom tradicionalnom temom... (detaljnije)
cena:
1056.00 din.

Maske, maskiranje i rituali u Srbiji

U ovoj studiji prvi put se u srpskoj etnologiji sučeljavaju sakupljeni rituali sa maskiranim učesnicima i istražuju kao kompleksne pojave „obrnutog oblačenja“ ili „obrednog odevanja“ ... (detaljnije)
cena:
1056.00 din.

Serbia (The Country, People, Life, Customs)

Ovo je prva kompletna ilustrovana monografija o Srbiji i njenim etnološkim karakteristikama srpskog naroda zapisanog još od XIX veka.Knjiga sadrži četiri poglavlja (Zemlja, Ljudi, Život, Običaji)... (detaljnije)
cena:
2640.00 din.