Edicija Arahna

Sedmica : lirski spev

U ovo izdanje, drugo i dopunjeno, unete su četiri nove pesme (Sa žar-nebesa, Nad korov-grobom, Pod čelik-okom i Donje gnezdo), što je učinjeno i zato da bi početak ciklusa Mala služba bio rit­mički raznovrstan; a pridodat je i rečnički tekst Naznake i razjašnjenja... (detaljnije)
cena:
528.00 din.

Sedam lirskih krugova

Na žetvenom i žrtvenom polju sprskog pesništva, u njegovom sveobuhvatnom rasponu, pesništvo Momčila Nastasijevića izdvojena je krstina, koja, kao kroz crnu zemlju, zrači iz iskoni kroz pamtivek u beskraj... (detaljnije)
Rasprodato

Iz „Cveća zla”

„Bodler je, kao što je pred kraj života sam napisao u jednom pismu, u Cveće zla, ’tu svirepu knjigu’, ’uneo sve svoje srce, svu svoju nežnost, svu svoju religiju (ali prerušenu), svu svoju mržnju’"... (detaljnije)
cena:
599.00 din.

Dar i kob

Posle čuvenog herbarijuma srpske flore Josifa Pančića pred čitaocima je još čudesniji pesnički herbarijum Milosava Tešića. U ovoj zbirci je opevano najlepše i najmirisnije srpsko velebilje... (detaljnije)
cena:
440.00 din.

Sporedno nebo

„Odlikujući taj iskaz, Vasko Popa je posegao u onu duboku, drevnu riznicu ljudskog iskustva i sećanja, koje se kristalisalo u one osnovne, uporne simbole, šta se raznim putevima i načinima istrajno prenose kroz milenijume.”... (detaljnije)
cena:
440.00 din.

Mutan lov u bistroj vodi

Poezija Dušana Matića, Marka Ristića i Aleksandra Vuča (Nadrealistička poezija, 1927–1933) – priredio Leon Kojen ... (detaljnije)
cena:
484.00 din.