Smisao besmisla


ISBN:
978-86-7558-604-3
pismo:
latinica
strana:
112
teaser-text:

Najranije predosećanje:
Bilo mi je tek devet godina. Dan u parku bio je sunčan, topao, prolećni. Trčala sam bez daha, sve dok mi pažnju nije privukao zaboravljeni kliker ispred nogu

povez:
broš

Olja Lazarević je rođena 1962. godine u Beogradu. Završila je sociologiju i bavila se novinarstvom u oblasti sociologije i astronomije. Piše eseje i poeziju. Živi i radi u Beogradu.

Šta je smisao našeg postojanja?
Naše postojanje je smisao.

Najranije predosećanje:
Bilo mi je tek devet godina. Dan u parku bio je sunčan, topao, prolećni. Trčala sam bez daha, sve dok mi pažnju nije privukao zaboravljeni kliker ispred nogu. Podigoh ga u visinu očiju, i u tom trenu zraci Sunca prođoše kroz njega, natapajući ga bljeskom svih mogućih boja. Ukočih se zatečena, skoro ne dišući, preplavljena do tada nepoznatim osećajem bezgranične radosti. Htela sam da otrčim i svima ispričam, ali se obeshrabrih, jer nisam znala kako. Bilo mi je na neki čudan, detinji način potpuno jasno, da sam doživela nešto dragoceno, što će me promeniti. Bilo je kao da sam ušla u bajku, san, a stvarnost je bila prepuna večne radosti na svakom koraku. Osetila sam da me nešto ogromno nadilazi, ispunjava, da se stapamo... Pa iako sam tačno znala da ja nisam najvažnija na ovome svetu, ipak sam osećala da sam dragoceni deo nečeg beskrajno važnog i nevažnog u isto vreme.

List Price: 0.00 din.
Price: 0.00 din.