Poredak, konstitucionalizam, demokratija


ISBN:
86-7558-465-2
pismo:
latinica
strana:
287
format:
A5
teaser-text:

„Knjiga je organizovana i teorijski reflektira uzajamni odnos i osobitu formu napetosti tri vodeća pojma moderne političke teorije: poredak, konstitucionalizam i demokratiju"

povez:
broš

„Knjiga je organizovana i teorijski reflektira uzajamni odnos i osobitu formu napetosti tri vodeća pojma moderne političke teorije: poredak, konstitucionalizam i demokratiju...
Ova knjiga nastala je tokom poslednjih pet godina. Većina tekstova prethodno je objavljivana i čini zasebne celine. Zbog toga u njoj postoje neizbežna ponavljanja teksta, čije izbacivanje bi narušilo celovitost delova knjiga, koji se u ovom obliku mogu čitati i kao samostalne celine. Knjiga, takođe, nosi sve mladeže normativnog i teorijskog temperamenta autora, ali i intelektualne zajednice kojoj je autor pripadao. Pored male, ali snažne intelektualne zajednice na Fakultetu političkih nauka u Beogradu – Ilija Vujačić, Čedomir Čupić, Vukašin Pavlović, Đorđe Pavićević – posebno mesto pripada boravku na Centralno-evropskom Univerzitetu (CEU) u Budimpešti i drugim i prijateljskim debatama sa Nenadom Dimitrijevićem”.

List Price: 0.00 din.
Price: 880.00 din.