Miris divlje ruže


ISBN:
978-86-7558-606-7
pismo:
ćirilica
teaser-text:

U drugoj knjizi priča, Miris divlje ruže (2008), Ranko Krstajić nastavlja rad započet u Noćima crnog meseca (1988). U njima ispričani događaji teku svojim uobičajenim tokom, koji prepoznajemo kao svakodnevni život

povez:
broš

U drugoj knjizi priča, Miris divlje ruže (2008), Ranko Krstajić nastavlja rad započet u Noćima crnog meseca (1988). U njima ispričani događaji teku svojim uobičajenim tokom, koji prepoznajemo kao svakodnevni život. Ali pisac, kao pažljivi posmatrač, uvek zapazi poneku neobičnost, koja odstupa od uobičajenog reda stvari. On uverljivo pokazuje da se pomenuti događaji odvijaju istovremeno u različitim dimenzijama stvarnosti.
Otuda se u pričama kao junaci pojavljuju osobe koje su odavno napustile naš svet, ali su u njemu još uvek na tajanstvan način delatne, ili osobe koje do detalja čudesno ponavljaju neke davne, tuđe događaje i slično. Sredstvima umetničke fantastike pisac nas drži budnim za druge dimenzije stvarnosti, podseća nas na prisustvo tajni za koje nemamo prihvatljivih objašnjenja u svakodnevnoj javi.

Ilija Marić

List Price: 385.00 din.
Price: 308.00 din.