Ako pođeš na taj put


ISBN:
978-86-7558-912-9
pismo:
Ćirilica
strana:
210
format:
20 cm
teaser-text:

Kao u drevnim pričama iz Hiljadu i jedne noći kada junak
na osnovu jedne poruke dobijene u snu odlučuje da krene na put, tako i Dragojlovićev junak kreće na put

povez:
Broš

Kao u drevnim pričama iz Hiljadu i jedne noći kada junak na osnovu jedne poruke dobijene u snu odlučuje da krene na put, tako i Dragojlovićev junak kreće na put po sličnom nalogu koji je dodatno osnažen porukom sa interneta.
Od kafkijanske realnosti do virtuelnog sveta interneta,pa do podsvesnog, i oniričkog i natrag, kreću se junaci Dragojlovićevog romana. Kreću se ka ne baš jasnom cilju, ali koji im je implicitno zadat i, reklo bi se, teže mu po nekom unutrašnjem nalogu ili po zapovesti koju su primili u snu, a potvrdila elektronska poruka nađena u računaru.
Uvodeći nas u svet u kome se virtuelno, savremeno i oniričko prepliću i naizmenično smenjuju s nekom logičnom uzajamnošću – Dragojlović najviše govori o devijaciji našeg doba. Tehnološka dostignuća savremenog sveta dosegla su opasne mogućnosti da mogu kontrolisati sam tok ljudskih misli, uticati na snove i, u krajnjoj mogućnosti, na čovekove odluke.
Pripovedanje povremeno osvežava kafkijanski humor i čitaocu približava celu priču u prostor poznatog. Zbivanja se ulančavaju po nepredvidljivim pravcima uslovljavajući ponašanje aktera, pa oni često neosetno iz jednog sna prelaze u drugi ili se bude u stvarnosti koja više liči na san, te se stvarno i snevano smenjuju sa takvim intenzitetom da junaci najčešće i sami ne znaju šta je uzrokovano čime i jesu li snovi posledica tekućih događaja ili obrnuto.
Ipak, iza svega, u pozadini stoji svevideće oko koje vuče konce i usmerava junake ka njihovom apsurdnom kraju ili propasti. Priča se zaokružuje u moderan, fantazmagoričan triler i čitalac će, došavši do kraja, posegnuti za novim čitanjem.

Labud Dragić
književnik

List Price: 660.00 din.
Price: 528.00 din.